yeni ev eski yatak

Posted on 12 Temmuz 2012 tarafından

0


Evlilik sonrasında benim hayatımın değişmesi ile birlikte pek tabii Maya‘nın da hayatının değişmesi gerekiyordu. Değişim Maya’nın alışık olduğu uzun (Ankara’dan Iskenderun’a) bir yolculukla başladı. Yolculukları seviyor mu henüz ayrımına varmadım. Arabamız küçükken yolculuğu arka yan camlardan dışarıyı seyrederek geçirirken, şimdi pür dikkat ön camdan yolu seyrediyor. Yolculuk esnasında yapmadığı tek şey yatıp uyumak! Eee bu Maya! Normal bir köpek gibi davranmasını pek beklemiyorum zaten. Bu konuya ayrı bir yazıda döneceğim.

Gel gelelim yeni yaşama. Yeni evde daha önce yaklaşık üç ay eşim Gökçe ile yaşamıştı. Bu dönemde onu rahatlatan şeylerin ‘kendi’ evinden gelen tanıdık eşyalar olduğunu keşfettik; örneğin Ankara’daki evde Maya’nın yattığı odadan gelen bir yatak gibi. Tanıdık kokudan ötürü, yatağa ulaşabilmek için kapıları açma yeteneğini geliştirmişti. Bir akşam Gökçe eve geldiğinde Maya’yı bu yatağın üzerinde serilmiş bulunca tanıdık eşyaların önemini anladık.

Yeni yerimizde ilk bir kaç gün oldukça tedirgindi. Gözlerinden ‘ne oluyor yahu?’ cümlesini okumak benim için çok zor olmadı. Mutsuzluk ile mutluluk arasında bir yerlerde gidip geldi. Bu süreçte her ne kadar kendimle ve evle meşgul olsam da bizim sıpayı da gözlemlemekten geri kalmadım. İlk değişimimiz Mayacığın kendini daha iyi ifade eder hale gelmesi oldu. Dışarı çıkma isteğini, su istediğini, cici mamalardan istediğini çok güzel anlatıyordu zaten. Bunlara ek olarak nerede yatmak, nerede uyumak, nerede depresif takılmak istediğini de anlatmaya başladı. Küçük bir pati hareketi ile beni dürtmesi ve istediği şeylere doğru bakışlarını yönelterek beni yönlendirmesi daha kuvvetlendi.

 

Benim eve taşınmamla tanıdık eşyaları bulmak için yetenek sınırlarını zorlamasına gerek kalmadı. Anneannesinin kendisine yaptırdığı yatağında bir o yana bir bu yana serilerek yatıyor artık Maya. Öyle özlemiş ki geldiğimiz ilk gün sadece kendi yatağında yattı. Evin diğer köşelerinde yatma eylemine ancak üçüncü günden sonra geçti.

Eee bunun yani sıra dışarıda fütursuzca dolaşan kediler de Maya’nın yeni yaşam alanına alışmasındaki sportif aktivitelerinde en büyük yardımcıları oldu. Kediler tecrübeli! Maya onlardan dayak yememek için pek yanaşmıyor. Kovalama aşamasını da uzatmıyor.

Maya’nın maceraları sanırım yeni yaşam alanımızda genişleyerek devam edecek…

DamlaMaya

Etiketlendi: , , ,