Maya nasıl Maya oldu?

Posted on 11 Nisan 2012 tarafından

8


Hazır hissetmek gerek. Bir canlı ile hayatınızı paylaşmanız için her şeyden önce kendinizi hazır hissetmeniz gerekli.

Maya'nın benimle ilg günü...

Pet Shop’lardan köpek satın alınmasına oldum olası karşıyımdır. Bu konu derin tabii ki. Uzun uzuuun tartışılabilir. Bu nedenle bir hafta sonu kendimi ayarlayıp barınağa gidip vakit geçirip, dört ayaklı bir bebeyi hayatıma almayı planlıyordum ama hayat planlandığı gibi gitmiyor… 🙂 Bu bazen iyi de oluyor.

Ben hazırdım. Benim Mayacım da hazırmış ki o akşam eve dönerken durduğum kuru yemişçinin önünde “Aaa! Bu yeni sahibim olsa gerek!” diyerek RiKulaklara dikkat!ntintin edası ile kucağıma atladı! Ben de onun kafasından ve hatta kendisinden büyük kulaklarına vuruldum.

Adı Marley idi. O zamanlar “Marley & Me” filmini izlemediğim için isim bana çok da anlamlı gelmemişti. Ne olsun ne olsun diye düşünürken “hayat mayası” anlamında Maya ismini buldum kendisine. O da yadırgamadı sağolsun!

Bu isim ile ilgili tabii ki başıma ilginç olaylar geldi. Öncelikle babam “neden yabancı isim koydun kızım? Boncuk falan deseydin” dedi. Ben de “yok baba bu Türkçe, bildiğin ekmek mayası gibi Maya bu!” diyerek açıklamaya çalıştım.

En ilginç olay ise bir çocuğun abla bunun ismi nedir sorusuna Maya yanıtını verdikten sonra aldığım yanıt oldu: “Yok kabartma tozu! Ne biçim isim abla o öyle!” Maya’nın ismini doğru algılayıp yorumlayan da bir tek o çocuk oldu.

Pekii Maya’nın cinsi neydi acaba? Rottweiler ve Alman Kurdu kırması olduğu söylendi bana. Tipine bakınca öyleymiş gibi durmasına karşın huylara bakınca tam bir Husky… Kafasına buyruk ve itaat etmek en son ilgilendiği konu. Mesela ormanda, dağda, bayırda, kırda sahibinin dibinden ayrılmayan köpekler vardır ya! Hah işte Maya onlardan değil! Islık çalınca geri gelen bir köpeğim olmasını çok istemiştim ama kısmet değilmiş. Öyle ki daha 3,5 aylıkken yakalamak için peşinden 1,5 saat koştuğum oldu… Ama Maya beni çok iyi eğitti, çok güzel top geri getiriyorum mesela… 🙂

Maya’nın cinsi sorusunun yanıtı ise benim için o ilk gün sorduğum zamankinden çok farklı artık. Maya çok cins bir köpek! Hayatta tanıdığım en cins köpek! Cinsin önde gideni!

İşte böyleee… Maya ile maceramız bir yaz gününde onun benim kucağıma atlamasıyla başladı. Sonra da yaşam rutinlerimin Maya’nın ihtiyaçlarına göre değişmesi ile devam etti.

Maya 2009 yılının Temmuz ayında benim köpeğim oldu. Ama sanırım ben onun insanı olduğumda bunun üzerinden bir yıl geçmişti.

DamlaMaya
Etiketlendi: , ,