iki kitap: yatıştırıcı beden dili ve pozitif köpek eğitimi

Posted on 29 Ocak 2012 tarafından

0


StarDogs Positive Training (Istanbul) tarafından Türkçeleştirilmiş ve yayınlanmış iki kitap var. İlki Pozitif Eğitimci Yiannis Arahovitis‘in “Yavru ve Genç Köpeklerde Pozitif Eğitim” kitabı. Özellikle köpek edinmeye hazırlanan, ya da yeni edinmiş kişilere yol göstermek için hazırlanmış bu kitap; sorunları yerleştikten sonra gidermeye çalışmak yerine, ortaya çıkmadan önlemenin yollarını öğretmeyi amaçlıyor.

İkinci kitap ise, Turid Rugaas‘ın orijinal adı “Calming Signals” olan “Köpeklerle Konuşma Yolu: Yatıştıran Beden Dili” adlı kitabı.

Turid Rugaas dünya çapında isim yapmış Norveç’li bir eğitimci, yazar ve PDTE’nin (Pet Dog Trainers of Europe) Başkanı. “Köpeklerle Konuşma Yolu: Yatıştıran Beden Dili” yayınlandığı tüm ülkelerde ilk günden bugüne dek ilk 10 kitap arasında yer almış. Turid Rugaas bu kitapta köpeklerin birbirleriyle iletişim kurmak için kullandığı bir dil olduğunu ve bu dilin temelinde de vücutlarını kullandıklarını anlatıyor.

Eğer köpeğinizle iletişim kurabilmeyi istiyorsanız, onların kullanabildiği yegane dil olan “köpek lisanı”nı öğrenmeniz gerekiyor. Örneğin köpeğin yavaşça oturması, başını yana çevirmesi, esnemesi, burnunu yalaması, bunlar yatıştıran beden işaretlerinden bazıları. Köpeğiniz karşısındakini veya kendini bu yollarla sakinleştirir, heyecanı belli seviyede tutar.

Ayrıca bu kitapla ilgili Başak Pirtini’nin blog yazısını okumanızı da tavsiye ederim; tıklayın.

Bunlar gibi pek çok köpek beden dili örneklerini fotoğraflarıyla bu mini kitapta bulacaksınız.

Bu kitapları edinmek ve bilgi almak için:

R. Mehveş İpek

StarDogs Positive Training

stardogs.tr@gmail.com
0555 683 51 28